Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielski befsztyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

600 g polędwicy wołowej
cebula
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Angielski befsztyk

Cebulę ubrać,posiekać i podsmażyć. Polędwicę umyć, ostrym nożem zdjąć
osłaniającą błonę oraz tłuszcz powierzchniowy, a następnie pokroić
polędwicę w poprzek włókien na kawałki grubości 3 cm. Każdy
kawałek spłaszczyć dłonią. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować
tłuszczem, położyć kawałki polędwicy. Po zrumienieniu (ok. 3 minuty)
odwrócić polędwicę na drugą stronę i smażyć 3 minuty. Przed
podaniem na każdy befsztyk położyć kawałek masła i podsmażoną
cebulę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 08.03.2012 22:36
i pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak