Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 20 dag
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
sól
ziemniaki
grzyby świeże 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa

Włoszczyznę zalewamy 2 1/2 l wody. Dotujemy. Grzyby siekamy, sparzamy i razem z posiekaną cebulą i przyprawami dusimy na maśle. Do włoszczyzny dodajemy grzyby i dotujemy. Przyrządzamy zasmażkę i dodajemy do zupy. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak