Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 szklanki
kiełbasa 0,2 kg
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
sól, pieprz
śmietana 3/4 szklanki
olej do smażenia 0,03 kg
fasola 0,25 kg
cebula 2 sztuki
kasza 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z fasolą

Fasole wymyć, wymoczyć w zimnej, przegotowanej wodzie przez 12 godzin i w tej samej wodzie ugotować. Kaszę ugotować na sypko. Cebule obrać opłukać pokrajać w drobną kostkę, podsmażyć na tłuszczu razem z pokrojoną w paski kiełbasą, dodać koncentrat pomidorowy, poddusić, wymieszać z ugotowaną fasola i kaszą/. Kaszę z resztą składników wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać śmietaną i zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak