Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na maśle z boczniakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
boczniak 3 szt
masło 10 dag
mleko 3 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na maśle z boczniakiem

Na patelni rozgrzewamy masło. Na nim podsmażamy przez ok 8 - 10 minut oczyszczone i umyte oraz pokrojone boczniaki na cząstki boczniaki i posiekany świeży imbir - 1/4 łyżeczki do kawy. Jeśli będziemy używać suszonego, zmielonego imbiru to dodamy go pod koniec smażenia jajecznicy.

Gdy grzyby nabiorą złoto brązowego koloru dodajemy do nich - wcześniej wymyte i wyparzone jaja, które wbijaliśmy każde oddzielnie do miseczki , dodajemy mleko - i mieszając smażymy jajecznicę na złoty kolor.

Po zestawieniu doprawiamy do smaku solą, pieprzem i suszonym imbirem.

Przekładamy na talerzyki i podajemy do jedzenia z pieczywem - gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak