Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z grzybami, szynką serem i prażoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
szynka 5 plastrów
cebula 1 średnia
Cebulka smażona Prymat 4 łyżki
masło 1 łyżka
grzyby 25 dowolne
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z grzybami, szynką serem i prażoną cebulką

grzybki i cebulę kroimy i podsmażamy przez pół godziny ma maśle, szynkę pokroić w drobną kostkę, ser utrzeć na grubym tarle. Bagietkę przekroić wzdłuż a następnie w połowie tak żeby były 4 części. Bagietkę posypujemy szynką, grzybkami z cebulką i serem żółtym. Wstawiamy na 10 min do gorącego piekarnika.
Po wyciągnięciu posypujemy prażoną cebulką
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak