Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z pigwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka pigw
pół szklanki cukru

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z pigwy

Pigwy kroimy na kawałki , pozbawiamy gniazd nasiennych i przesypujemy obficie cukrem. Stawiamy w ciepłym miejscu i czekamy, aż puszczą sok.
Doskonały na przeziębienie, sam lub do herbaty, albo do deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 06.03.2012 19:18
muszę gdzieś zdobyć sadzonkę pigwy,żeby mieć swoje owoce ,a wtedy można zrobić na przykład zdrowy sok
goofy9 20.09.2011 20:49
robię identyczny, podstawa na przeziębienia
SmacznaPyza 04.03.2011 16:28
nie mam, niestety, skąd wziąć pigwy...a w sprzedaży nie widziałam
matii6 22.01.2011 19:01
też taki robię
Joanna108
Joanna108 07.11.2010 08:33
U mojej babci w przydomowym sadzie rośnie pigwa ... trzeba będzie w przyszłym roku wybrać się do niej na pigwobranie :).
alaaa 03.11.2010 10:35
też robię taki syrop
pacpaw 03.11.2010 10:24
no kurcze kiedy ta moja pigwa wyda owoce. Takie przepisy mi uciekają...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak