Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z tego co nam zostało

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 5 szt
mięso drobiowe z 1 porcja rosołowa
jaja 3 szt
kostki rosołowe 2 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z tego co nam zostało

Kostki rosołowe zalac 1 litrem wody, włozyc połamane na kawałki bułki i namoczyć (w razie potrzeby dolac wody). Bułke odcisnać i zmielić w maszynce lub chwile miksowac (nie za drobno). Do bułki dodać mięso, posiekana zieleninę (szczypiorek, pietruszke i inne zioła), jaja, pieprz oraz jeśli potrzeba sól. Wszystko wyrobic na jedolita masą (taką jak na mielone), jeśli jest zbyt rzadka należy dodac bułki tartej. Z masy formować kotlety, panierować je w tartej bułce i smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka i/lub dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak