Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 dag
mięso mielone 500 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
oliwa
pieczarki 10 szt
ser żółty 200 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w plastry. Na patelni podgrzać masło, podsmażyć cebulkę i dodać ziemniaki i podsmażyć do miękkości. Na drugiej patelni na oliwie podsmażyć mięso z poszatkowanym czosnkiem, dodać posiekane grzyby i natkę. Doprawić do smaku. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, na ziemniaki nałożyć mięso i ser żółty i piec około 20 minut w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 02.02.2011 11:28
super na obiad
Małgorzata106 23.01.2011 09:10
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak