Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana z miesem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
sól, pieprz wg smaku
starte pieczarki 30 dag
papryka czerwona 6 szt
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z miesem mielonym

zetrzeć pieczarki na tarce na grubych oczkach i podsmażyć. Papryki oczyszzamy z gniazd nasiennych, tak aby paprka zachowała swój wygląd ale środek ma być pusty. Resztę skaldnikow mieszamy i wrzucamy do środka papryki. Rozpuszczamy kostke rosołoą. I wlewamy ja do naczynia żaroodpornego i eszcze jedna szklakę wody. następnie ukladamy papryki obok siebie tak ay sie nie przewróciły Piczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 1godz do max 1.30

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 08.03.2011 19:37
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak