Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka w sosie winnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
masło cebulowe 10 g
wino białe 150 ml
mąka 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
papryka mielona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka w sosie winnym

Udka kurczaka natrzeć solą i pieprzem, zrumienić na maśle cebulowym. Włożyć do garnka, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem. Po 30 minutach dolać wino i gotować jeszcze około 10 minut. Mięso wyjąć z wywaru. Do garnka z wywarem dodać śmietanę z mąką i papryką, zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.01.2014 17:06
Muszą być smaczne.
Ewelina38 06.01.2013 17:42
takie mięsko wręcz rozpływa się w utach, uwielbiam je :)
annagebalska 02.10.2012 09:27
ciekawy pomysł
Katarzyna59 20.08.2012 20:33
pyszne
Motorek 22.06.2012 11:41
pyszne mięsko
romanrafal
romanrafal 13.03.2012 14:45
pyszne
polly66 21.09.2011 11:37
fajnie ale jakiego dokładnie wina użyłaś?
Iwona51
Iwona51 23.07.2011 09:57
smaczne
Margo1 29.12.2010 09:29
lubię takie
Monika193
Monika193 04.11.2010 21:16
koniecznie muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak