Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 300 gram
baranina 300 gram
suszona kiełbasa 200 gram
czosnek 5 ząbków
cebula czerwona
koniak 250 ml
biała fasola 3 szlanki perłowa
wino białe wytrawne 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z fasoli

namoczoną uprzednio fasolę ugotować do miekkości.na patelni rozpuścić słoninę,następnie na wytworzonym tłuszczu zrumienić baranine,cebulę i kiełbasę,dodając parę listków laurowych,tymianek i czosnek.Mięso z ugotowaną fasolą wymieszać doprawić solą,pieprzem i poddusic w winie.przelożyć do naczynia zaroodpornego,skropic koniakiem.zapiekać w 160 st.C przez 30 min,wyjąc i przemieszac.Powtorzyc czynność ok. 6 razy i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika179
Monika179 02.11.2010 18:11
mniammmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak