Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka Piaskowo - kokosowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 10 dag
margaryna lub masło 1 kostka
mąka tortowa 40 dag
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
jajko 5 sztuk
cukier 2 szklanki
olejek cytrynowy 1 sztuka
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka Piaskowo - kokosowa

Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać na przemian mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, po jednym jaju i śmietanę aż do wyczerpania składników. Na koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni i piec około 50 minut. Po upieczeniu i wyjęciu formy posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i obsypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak