Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z wędzonym boczkiem i świeżymi pomidorami na sosie jogurtowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe:
boczek wędzony
świeże pomidory bez skórki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sos
oliwa 6 łyżek
czosnek 3 zabki
sól, pieprz
jogurt naturalny 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z wędzonym boczkiem i świeżymi pomidorami na sosie jogurtowym

Włączamy piekarnik z kamieniem (rozgrzewa się ok 30 min w 250 stopniach).

Łączymy wszystkie składniki sosu. Boczek kroimy w cienkie plasterki, również pomidory kroimy w plasterki, ale usuwamy z nich nasiona z sokiem.

Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy, rozsmarowujemy sos, układamy dodatki, oprószamy pizzę ziołami prowansalskimi i zsuwamy na gorący kamień. Pieczemy ok 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.07.2012 15:17
pycha
oliwkowa
oliwkowa 02.11.2010 20:08
uwielbiam
oliwkowa
oliwkowa 02.11.2010 20:08
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak