Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosól zabielany z lanym ciastem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki rosołowe 2 szt.
włoszczyzna 1/2 szt.
jajko 2 szt.
mąka 4 łyzki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
śmietana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: rosól zabielany z lanym ciastem

Jarzyny obrać i pokroić w plasterki, wrzucić do garnka z wodą i rosołkami. Gotować 15 minut. Jak jarzyny będą miękkie, to zalać ją lanym ciastem zrobionym z jajek i mąki. To lane ciasto wylewać na gotujący się wywar. Doprawić Kucharkiem i pieprzem. Podbić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 19.12.2011 16:57
pycha
Beata73 19.12.2011 16:57
pycha
mamusia1 27.11.2011 12:13
pycha
mamusia1 27.11.2011 12:13
pycha
Beata73 27.10.2011 14:25
bardzo smaczny
Beata73 27.10.2011 14:25
bardzo smaczny
traktorek 15.04.2011 17:12
mój ulubiony
Beata73 20.12.2010 15:22
fajny
mamusia1 14.12.2010 15:03
pyszny!
kuklik 30.11.2010 09:24
zabielanego jeszcze nie jadłam ciekawe jak smakuje spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak