Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta \"Tatin\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
masło 250 g
cukier drobny 250 ml
laska wanilii
mleko 4 łyżki
ciasto francuskie 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta \"Tatin\"

Jabłka obrać i pokroić w ósemki.na patelni rozpuścić masło z połową cukru i środkiem laski wanilii.następnie ciasno ułożyć jabłka i wstawic do gorącego piekarnika na 15-20 min. Wystudzić,sczelnie przykryć przyciętym na kształt naczynia płatem ciasta.piec w 200 st.C przez 15 min.Resztę cukru zrumienić,rozprowadzić mlekiem.Na wierzch upieczonej tarty przylożyć talerz tak aby ciasto znalazło sie na spodzie.polac mlecznym karmelem.;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 04.11.2010 11:11
może być smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak