Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dkg
masło 25 dkg
cukier puder 5 dkg
śmietana 3/4 szklanki
jajko 1
żółtko jajek 1
jabłka 1,5 kg
cukier
cynamon
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka z rodzynkami

Ciasto zagnieść, włożyć do zamrażalki. Jabłka uprażyć z cynamonem i rodzynkami. Ciasto podzielić na pół- część wyłożyć na dno blachy, na to jabłka i starte ciasto. Piec ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna210 11.12.2011 13:07
mm pycha :)
misia53 23.08.2011 14:22
bardzo fajna , robię podobną jeszcze orzeszków trochę dodaję
misia53 23.08.2011 14:21
bardzo fajna , robię podobną jeszcze orzeszków trochę dodaję
romanrafal
romanrafal 02.08.2011 18:13
cudeńko
anemon 07.04.2011 08:53
Uwielbiam szarlotkę.
mirosława4 03.04.2011 14:10
mniam
matii6 28.02.2011 19:39
zapowiada się smacznie
alaaa 25.11.2010 12:41
jest pyszna, piekłam i polecam
Ewa111 25.11.2010 11:55
bardzo lubię szarlotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak