Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik puszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 2 kg
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
jaja 12
budyń śmietankowy 2
rodzynki
brzoskwinie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik puszek

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać serki, roztopione masło i budyń(proszek). Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Wrzucić rodzynki i pokrojone brzoskwinie, chyba że ktoś lubi w całości, wtedy wkładamy je w wylane ciasto na blasze. Pieczemy ok godziny. Mozna jeszcze na dno ułożyć herbatniki, ale najlepiej smakuje sam sernik

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 10.05.2011 11:37
takiego nie robiłam
anemon 08.04.2011 07:44
Kolejny sernik do wypróbowania - koniecznie!
MAR3STA 28.03.2011 21:29
dla mnie bomba;)
kanu83 19.03.2011 10:25
pyszny jest
matii6 28.02.2011 19:39
świetny
alaaa 25.11.2010 12:40
sernik to cś dla mnie ,lubię i pieczone i na zimno,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak