Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dkg
cukier 35 dkg
margaryna 35 dkg
jaja 6 sztuka
proszek do pieczenia 3 łyżeczka
cytryna 3 sztuka
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

LUKIER:
Sok z 1 cytryny
1 szkl. cukru pudru

Margarynę ucierać z cukrem, dodając po jednym jajku. Do utartej masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i startą skórkę z trzech cytryn; jeszcze raz utrzeć. Ciasto włożyć na wysmarowaną blachę obsypaną bułką tartą. Piec ok. 50 min. Po upieczeniu ciasto polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eewelina 30.08.2012 19:43
ciekawy przepis
Krzysztof42 29.03.2011 16:55
na pewno pyszne
christopher1 16.09.2010 21:49
Niebo w gębie
Monika179
Monika179 05.09.2010 17:43
pychotka
IZABELA29 17.07.2010 16:52
nie robiłam ale zapewne pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak