Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane ziemniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10szt
mięso mielone 50dag
pieczarki 25dag
jajko
ser żółty 20dag
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane ziemniaczki

Pieczarki obieramy.Ser i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach.Do mięsa wbijamy jajko,wsypujemy przyprawy i pieczarki.Mieszamy,aż składniki połączą się w jednolitą masę.Ziemniaki gotujemy w mundurkach.Odcedzamy i studzimy.Obieramy,przekrawamy na pół,wydrążamy środki,zostawiając 0,5cm brzegi.Napełniamy farszem.Ziemniaki układamy w naczyniu żaroodpornym.Zapiekamy ok.45minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180stopniC.15minut przed końcem pieczenia potrawę posypujemy serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak