Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony w woku ryż z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
ogórek 1 szt
czosnek 2 zabki
sól, pieprz
świeży rozmaryn 1 gałązka
świeże oregano garstaka
oliwa 4 łyżki
ryż ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony w woku ryż z warzywami

Na rozgrzaną połowę porcji oliwy wrzucamy rozdrobnione warzywa i zioła, starty ząbek czosnku, oprószamy solą i pieprzem i smażymy ok 8 min, często potrząsając wokiem lub mieszając. Przekładamy warzywa na talerz. Rozgrzewamy w woku pozostałą porcję oliwy, wrzucamy ryż, rozprowadzamy go po całym woku i smażymy 5 minut. Dodajemy na wierzch warzywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 10.12.2010 09:14
robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak