Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w sosie pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 50 dag
cebula 2 sztuki
mąka 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
bulion warzywny 120 ml
szczypiorek 2 łyżki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w sosie pomidorowym

Filety dzielimy na porcje , skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki.Szczypiorek oraz koperek siekamy.Następnie porcje ryby obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron.Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę obrać pokroić w piórka i przesmażyć na 2 łyżkach oleju.Dodać porcje ryby i czosnek Koncentrat pomidorowy wymieszać w 120 ml bulionu i zalać rybę. Dusimy do miękkości, posypujemy koperkiem i szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami oraz surówką z kiszonek kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak