Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowa pianka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 1 szklanka
kakao 1 łyżka
galaretka 1-2 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowa pianka

1.Żelatynę mocz 15 minut w szklance wody. Lekko podgrzej, rozpuść żelatynę. 2 jajka ubij z 1/3 szklanki cukru, 1/3 żelatyny i olejkiem cytrynowym. Masę wlej do tortownicy, wstaw na 30 minut do lodówki.
2. 2 jajka ubij z 1/3 szklanki cukru, kakao, 1/3 szklanki żelatyny, skrop olejkiem migdałowym. Przelej do tortownicy na zastygłą masę. Chłodź kolejne 30 minut. Śmietanę ubij z resztą cukru i pozostałą żelatyną, skrop olejkiem rumowym. Rozsmaruj w tortownicy na zastygłej masie, chłodź 15 minut.
3. Owoce ułóż na wierzchu pianki. Galaretki rozpuść w połowie wody podanej na opakowaniu. Lekko ściętą galaretkę wylej na owoce, chłodź jeszcze 30 minut. SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 29.03.2011 16:57
ale tęczowo
marenka 27.10.2010 09:39
Fajne
iwona332 18.09.2010 00:14
super
christopher1 16.09.2010 21:49
Fajne
Tomek16 16.09.2010 12:39
dobre dla mojej córki wypróbuję
mehia 22.07.2010 08:00
słodkości :)
sylwiachmiel 12.05.2010 14:16
niebo w gebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak