Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kabanosa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 60 dag
jajko 2 sztuki
przyprawa dio mięsa mielonego do smaku
pieczarki 35 dag
cebula 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
kabanos 10 dag
kasza 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kabanosa

Pieczarki i cebulę obrać,pokroić i przesmażyć na dwóch łyżkach oleju.Do mięsa mielonego dodać jajka,przyprawę oraz czosnek granulowany.Wyrobić mięso jeśli będzie za rzadkie dodać 4 łyżki bułki tartej.Ewentualnie doprawić pieprzem i solą.Formujemy na deseczce do krojenia z mięsa mielonego prostokąty.Smarujemy pieczarkami,układamy kabanosa i zwijamy w rulonik.Panierujemy w kaszy kuskus i smażymy na oleju z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 04.07.2012 10:44
lubię takie mięsko :)
madzialena19 08.06.2012 20:30
dobre do obiadu
Agnik 26.08.2011 09:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak