Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
pieczarki 50 dag
cebula 1 sztuka
wędlina 50 dag
oliwa 4 łyżki
bulion warzywny 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Cebulę kroimy w kostkę,pieczarki w plasterki.Rozgrzać oliwę w dużym garnku,dodać cebulę,pieczarki,przesmażyć parę minut.Następnie wsypać ryż,wymieszać,zalać gorącym bulionem warzywnym. Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do ryżu.Gotujemy mieszając na wolnym ogniu do wsiąknięcia bulionu.Wyłączyć ogień i parę minut pod przykryciem dojdzie ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halusia 29.06.2011 22:28
Pycha!
iknkirke 11.01.2011 12:09
Chętnie wypróbuję przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak