Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek chrzanowy

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosołu wołowego 6 szklanek
śmietana 18 proc 1/2szklanki
mały słoik chrzanu
mąki pszennej 2łyżki
butelka żuru 1/2l
cebule 2
przetarte ugotowane żółtka 2
jajek przepiórczych 16
Musztarda rosyjska Prymat 2łyżki
Przyprawa do żurku i barszczu białego Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek chrzanowy

Grzyby gotujemy w małej ilości wody, gdy zmiękną siekamy. Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle razem z grzybami. Zalewamy wywarem , doprawiamy przyprawą do żurku oraz solą ziołową. Zagotowujemy. Dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką i żurem, po chwili chrzan i musztardę. żółtka przecieramy przez sito i wrzucamy do zupy. Dokładnie mieszamy. Podajemy z jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 03.12.2011 16:07
świetny po prostu świetny
ziutula
ziutula 22.03.2011 00:18
taki dobry....
agata1722
agata1722 12.01.2011 11:33
pyszności
traktorek 27.12.2010 19:06
pycha
Jaheira11 29.11.2010 20:55
uwielbiam żurek
magical66 19.11.2010 17:08
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak