Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoski chlebek ziołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dag
cukier 1 łyżeczka
mąka żytnia 400 g
mąka pszenna 100 g
sól 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
świeże oregano posiekane 1 łyżka
świeża posiekana kolendra 1 łyżka
woda 200 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Włoski chlebek ziołowy

Wodę wymieszać z cukrem, wrzucić do niej pokruszone drożdże. Kiedy drożdże zaczną rosnąć, połączyć wszystkie składniki i wyrobić gładkie ciasto. Odstawić by wyrosło. Po godzinie zagniatać ciasto jeszcze raz przez ok 3-4 minuty, ułożyć w blaszce i jeszcze raz zostawić do wyrośnięcia. Piec ok 30 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 10.10.2011 12:29
dziękuję
Dorian 10.10.2011 09:34
super smaczny chlebek
ewelinapac 10.06.2011 18:26
pyszny
iwona332 18.04.2011 11:34
super
bernika 02.11.2010 14:25
fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak