Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat
ocet
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki w galarecie

Zołądki dobrze myjemy, solimy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy włoszczyznę oraz warzywko. Gotujemy do miękkości. Przekładamy do miski, kroimy na połówki. Przygotowujemy zalewę: do garnka 1L wody, warzywko, ocet zagotować to. rozrabiamy żelatynę całą paczkę, tą zalewą zalewamy żołądki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 14.03.2011 13:59
bardzo lubię tak zrobione żołądki
Grażyna13 29.11.2010 13:53
Fajne, podoba mi się !
MAR3STA 08.11.2010 16:15
ciekawy przepis
misia53 06.11.2010 21:33
Ciekawe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak