Penne z orzechowo-słonecznikowym pesto :

Penne z orzechowo-słonecznikowym pesto :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łuskane ziarno - solone słonecznika

    1/4 szklanki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • cukier

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • makaron Penny

    25 dag
  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
  • oliwa z oliwek

    1/4 szklanki
  • suszone pomidory

    1/2 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć na miazgę orzechy, słonecznik , suszone pomidory, pastę pomidorowa dodając w trakcie ucierania oliwę ( ręcznie w moździerzu lub blenderem ). Kiedy masa uzyska odpowiednią gładkość doprawić solą, cukrem i pieprzem .Ugotować makaron al dente .Odcedzić . Po chwili dodać Pesto . Dokładnie wymieszać tak by makaron był dokładnie oblepiony sosem . Podawać bezpośrednio po zrobieniu .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

27.04.2012 18:59
bardzo lubie ten makaron, ale z takim polączeniem jeszcze go nie jadłam:):)Musi byc pyszne

maryśka

06.09.2011 14:34
smaczny

Monika192

09.03.2011 13:05
apetycznie wygląda

aredzimska

05.03.2011 13:15
uwielbiam makarony ;)

jogobella231

18.02.2011 16:02
super

Marzena40

03.01.2011 15:54
wygląda bardzo smacznie

pioge7

18.11.2010 16:19
znakomity

haniaa

15.11.2010 13:01
brzmi pysznie....

mysza666

14.11.2010 10:29
Makaron uwielbiam pod każdą postacią:)

Jolanta40

20.10.2010 08:43
bardzo zdrowe i smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat