Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1,5 szkl
mlek 2 szkl
jajko 1
soli szczypta
pieczarek 0,5 kg
cebule 2
sól
piperz
olej
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami

Z mąki, mleka, szczypty soli i jajka zrobić ciasto na naleśniki. Dobrze rozgrzać odrobinę oleju na patelni i wylać na dno patelni cieniutką warstwę ciasta. Smażyć naleśniki z obu stron. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć tak długo aż cała woda z pieczarek odparuje. Na środek naleśnika położyć czubatą łyżkę pieczarek. Jeden bok położyć tak aby zakrył farsz i potem to samo zrobić z przeciwległym bokiem. Dwa pozostałe końce zagiąć ku sobie, żeby całość utworzyła prostokąt. Namoczyć w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć najpierw stronę, gdzie jest łączenie krokieta. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 10.04.2011 23:29
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak