Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia Minestrone alla Genovese

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 4 szt
fasola szparagowa 200 g
cukinia 2 szt
pesto
sól
groszek świeży 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia Minestrone alla Genovese

Cebulę rozdrabniamy i podsmażamy na oliwie. Kiedy będzie szklista dodajemy starty czosnek, rozdrobniony seler oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i podgrzewamy. Wszystko zalewamy wodą, solimy i gotujemy ok 20 min. Dodajemy groszek i rozdrobnioną fasolkę i gotujemy ok 5-7 min by warzywa zachowały sprężystość ale ugotowały się. Wyłączamy zupę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i łyżkę pesto, mieszamy, przykrywamy przykrywką na 5 min. Po tym czasie próbujemy zupę i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pesto. Rozlewamy zupę do misek, dodając łyżeczkę pesto do każdej porcji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak