Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 6
wywar z kurczaka 500 ml
przyprawy so smaku
jogurt naturalny 1 łyżka
mąka 1 łyżka
czosnek kilka ząbków
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Zagotować wywar, gdy będzie się gotował dodać obrane i pokrojone w ćwiartki cebule. Gotować aż będą miękkie, przecedzić, wywar odlać z powrotem do garka i gotować, a cebule przetrzeć przez sitko, bądź zmiksować blenderem.
Zmiksowaną cebulę dodać do wywaru, doprawić, zaprawić jogurtem z mąką.
Chleb, bądź bułkę pokroić w kromki, posmarować masłem, natrzeć czosnkiem i zapiec w piekarniku, podawać z gorącą zupą.
Wspaniała zupa na chłodne, zimowe dni.
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 10.02.2012 22:41
uwielbiam zupę cebulową, w sam raz na te mrozy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak