Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błotniak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
mleko 1 szkl
jajko 1
masło 1 kostka
dżem 1 słoik
cynamon 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Błotniak

Roztopić masło, dodać cukier,dżem, mleko, jajko, cynamon, sodę i wymieszać.Dodać mąkę, wymieszać.Piec ok 45 min w 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 01.07.2012 19:41
fajne
misia53 14.09.2011 20:40
ciekawe czy każdy dzem pasuje?
katarzyna124 06.09.2011 11:29
Nazwa jest chyba od jego koloru po wymieszaniu wszystkich składników.:) Po upieczeniu się zmienia:)...na lepszy:)
Ewelina38 05.09.2011 07:48
super ciasto i świetna jego nazwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak