Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 80 dag
wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 1 sztuka
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z grzybami

Grzyby oczyszczone kroimy w paski. Cebulę w piórka. Grzyby obgotować, odcedzić. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błonek i moczymy w mleku pół godziny. Następnie osuszyć wątróbkę ręcznikiem papierowym, włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć z obu stron. Wyłożyć wątróbkę na talerz a na ten tłuszcz dodać cebulę oraz grzyby i smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy wątróbkę i jeszcze razem smażymy parę minut. Podajemy np. Z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 20.05.2012 22:25
pyszna wątróbka
goofy9 01.05.2012 00:37
o ciekawa propozycja
stokrotka 12.08.2011 20:33
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak