Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiśle cytrynowe 2
jajko 4
cukru 3/4 szkl
mąki pszennej łyżka 1
mąki ziemniaczanej 3 łyżki
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
galaretka cytrynowa 1
śmietana 30% 375 ml
cukru pudru 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowiec

Jajka ubijamy 8 minut .Kisiel przesiewamy z masą pszenną ,ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Delikatnie łaczymy z masą jajeczną .Przekładamy do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175* C i pieczemy przez 30 minut. Studzimy.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody .Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem i dodajemy schłodzoną galaretkę .Zimne ciasto przekrawamy i przekładamy kremem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 27.04.2012 22:39
niezłe
ilka_86 23.02.2012 22:06
ciekawe ciasto
bietka 16.05.2011 10:55
pyszniutkie:)
ben-ka 24.03.2011 11:39
smaczny dodatek do kawy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak