Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z brukselką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna do wywaru
ćwiartka z kurczaka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
śmietana kilka łyzek
brokuły 500 gram
natka pietruszki do dekoracji
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z brukselką

Mięso zalewamy wodą,lekko solimy,dodajemy umytą i pokrojoną włoszczyzne i gotujemy do miekkości.Obieramy z kości i kroimy w średniej wielkosci kawałki.Wywar zagotowujemy i wkładamy kawałki miesa i brukselkę.Gotujemy,uważając aby nie rozgotować kapustek.Doprawiamy do smmaku solą i pieprzem,łączymy ze śmietaną.Wsypujemy pietruszkę i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 21.09.2011 22:10
rewelacja
agnieszka214 05.11.2010 08:22
SMACZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak