Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki makowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
masa bakaliowa 1 puszka 850g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki makowe

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i na całej powierzchni rozłożyć masę makową Dodać pokruszone orzechy włoskie. Ciasto zwinąć w rulon i pociąć na ok. 1 - 1,5 cm. kawałki
Ułożyć je na blasze, koniecznie na papierze pergaminowym, i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, do uzyskania złocistego koloru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.11.2013 09:43
fajny pomysł
kuklik 26.01.2012 13:23
pi?kne
Ada-Gaba 06.01.2012 11:44
pycha
Tika4444 19.03.2011 10:17
piękne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak