Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z białej kapusty Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

średniej kapusty białej 1/2
marchewka 1
pietruszka 1
kawałek selera
ziemniaków 8
kminku 1 łyżeczka
koncentratu pomidorowego 2 łyżki
sos sojowy do smaku
margaryny 2 łyżki
mąki pszennej 2 łyżki
koktajlowych czerwonych 10 pomidorków
koktajlowych żółtych 10 pomidorków
listki natki pietruszki
sok z cytryny
bulion mięsny 4 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z białej kapusty Eli

Marchewkę,pietruszkę,seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Kapustę poszatkować dość grubo.Wywar mięsny zagotować,dodać ziemniaki,kapustę,potarte jarzyny,kminek i gotować do miękkości ziemniaków.Do zupy dodać koncentrat pomidorowy.Na patelni roztopić margarynę,dodać mąkę i przesmażyć.Zasmażkę dodać do zupy,wymieszać i zagotować.Zupę doprawić do smaku sosem sojowym i pieprzem.Pomidorki umyć,osuszyć i przekroić na połówki.Zupę rozlać do talerzy,udekorować połówkami pomidorków i listkami natki pietruszki.Można też skropić zupę na talerzu sokiem z cytryny.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 30.01.2011 15:16
wygląd zniewalający,mniam
wedith1 28.12.2010 09:28
Pięknie wygląda!
alaaa 09.11.2010 12:13
pysznie wygląda,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak