Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wodzionka z bratkartoflami Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

smalcu 1 łyżeczka
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
czosnek 1 ząbek
chleb czerstwy 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Wodzionka z bratkartoflami Eli

Rozostałe składniki:

bratkartofle:
6 kartofli (ziemniaków) ugotowanych poprzedniego dnia
1 cebula
1 łyżka smalcu
2 cebulki dymki (szczypior)
pieprz

Kartofle pokroić w plastry,cebulę posiekać.Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę i przesmażyć.Do cebuli dodać kartofle,oprószyć pieprzem i smażyć na złoto.Szczypior pokroić i dodać pod koniec smażenia.
Chleb pokroić w kostkę i włożyć do talerza.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Do chleba dodać smalec,czosnek,zalać wrzątkiem.Wodzionkę doprawić solą,pieprzem i maggi.
Bratkartofle podawać na osobnym talerzu.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 07.06.2011 22:07
Proste danie, z którym sie jeszcze nie spotkalam...
matii6 30.01.2011 15:15
bardzo dobre polecam
alaaa 26.11.2010 15:54
no tak śląskie danie
gacopierz23 14.11.2010 21:47
czyżby Śląsk. Smakowite przypomina mi kuchnię Babci
alaaa 09.11.2010 12:13
uwielbiam tylko że ja robię z masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak