Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po a\'la szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 250 ml
jabłka 2-3 szt
chrzan 2 łyżki
cebula 1 szt
śledzie 8 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po a\'la szwedzku

Śledzie wymoczyć w wodzie (najlepiej mineralnej), obrać ze skórki i usunąć ości. Przygotować sos:
Śmietanę wymieszać z obranymi i utartymi na tarce jabłkami , chrzanem i posiekaną dużą cebulą.
Wszystko wymieszać i doprawić solą,pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym.
Polać śledzie sosem i można podawać je z ziemniakami ze świeżym masłem i bryndzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak