Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta do pieczywa Eli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiew japońska (biała) 1 średnia
jajek ugotowanych na twardo 5
pęczek szczypiorku lub cebulki 1 duży
sera żółtego 20 dkg
majonezu 5 czubatych łyżek
sosu sojowego Tao Tao 2 łyżki
musztardy ognistej 1 czubata łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta do pieczywa Eli

Obraną,umytą,osuszoną rzodkiew i ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Jajka drobno posiekać.Szczypior pokroić.Przygotowane składniki włożyć do miski i wymieszać.Przygotować sos.Wymieszać majonez z sosem sojowym,musztardą,pieprzem,dodać do miski z pozostałymi składnikami i wymieszać.Skosztować i ewentualnie dosolić do smaku.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 10.05.2011 19:44
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak