Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukini 2 Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młodej cukini 1 kg
kiełbasy-zwyczajna,toruńska 1 kg
cebuli 1/2 kg
pieczarek 1/2 kg
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
słoiczek koncentratu pomidorow 200 g
sosu sojowego Tao Tao 5 łyżek
słodkiej papryki Prymat 1 łyżka
ostrej papryk Prymati 1/2 łyżeczki
czosnku granulowanego Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukini 2 Eli

Cukinię umyć,osuszyć,odkroić końcówki,przekroić wzdłuż na ćwiartki i póżniej na grubsze plastry.Oczyszczone pieczarki pokroić na pół plastry (mniejsze na plastry).Obraną cebulę pokroić na ćwierć plastry.Kiełbasę pokroić w kostkę.Umyte,oczyszczone z szypułek i nasion papryki pokroić w kostkę.W dużym garnku rozgrzać olej,dodać kiełbasę i przesmażyć.Dodać cebulę i chwilę smażyć razem.Dodać pieczarki,paprykę i znowu chwilę razem smażyć.Dodać cukinię,paprykę słodką i ostrą,sos sojowy,czosnek granulowany koncentrat pomidorowy,wymieszać i dusić do miekkości.Skosztować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Red 07.08.2014 14:19
Właśnie kończę robić. Ja dodałam sobie jeszcze liść laurowy i ziele angielskie.. Jest pyszne ;) Dzięki za przepis - pychotka :)
Pacia 14.09.2011 09:07
ale smacznie się prezentuje
oliwkowa
oliwkowa 26.04.2011 14:32
Smaczne ;0
Tomek16 19.11.2010 15:59
ciekawe spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak