Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kefirowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kefir 1 litr
jajko 3
grysek 500 gram
olej 1/2 szklanki
cukier 100 gram
sól 1/2 łyżki
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kefirowe

Do miski dajemy grysek potem dodajemy olej poczym mieszamy nasze składniki. Następnie dodajemy sól, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i cukier cały czas mieszając. Dodajemy jajka i mieszamy. Na końcu dodajemy kefir i mieszamy. Formę posmarowac masłem i posypac odrobiną grysku. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni. Gdy wyjmniemy gotowe ciasto po 5 minutach należy wyjąc je z formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 17.03.2012 07:53
robię takie jest super
agata1722
agata1722 06.04.2011 16:24
uwielbiam ciasta pod każdą postacią- to jest na pewniutkiei lekkie bo na kefirze
IlonaAlbertos 07.03.2011 10:56
Wygląda apetycznie, muszę wypróbować przepis.
iwa643 04.02.2011 07:08
ciekawe
Tomek16 03.11.2010 16:38
ciekawe i smaczne
js28 02.11.2010 22:42
wow! Super! Muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak