Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorzka czekolada jako polewa do ciasta

5.0
(170)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Polewa z gorzkiej czekolady to dwuskładnikowy przepis, który warto przygotować do dekoracji deserów.

Składniki:

tabliczka gorzkiej czekolady 1 szt.
mleko 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gorzka czekolada jako polewa do ciasta

Polewa z gorzkiej czekolady do ciasta to ciekawy składnik, który może stanowić kontrast dla słodyczy wypieku. Gorzka czekolada, jak sama nazwa wskazuje nie należy do tych najsłodszych, dlatego świetnie współgra z większością deserów, którym nadaje głębi czekoladowego smaku. 

Do gorącego mleka dodać pokruszoną czekoladę, rozpuścić i polać ciasto.

Po więcej przepisów na dodatki do deserów, jakimi są polewy - zapraszam do zakładki DODATKI -> POLEWY w serwisie Doradca Smaku 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 19.01.2012 09:50
bardzo lubię :)
kuklik 07.07.2011 20:02
szybka i pyszna
Małgorzata77 06.07.2011 10:09
ciekawe
Motorek 16.04.2011 10:03
smaczna
Izabela/bella81 03.11.2010 01:59
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak