Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRINCE POLO II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny z 4 jaj
białko 5 szt
cukier puder 20 dag
mąka krupczatka 3 łyżki
rodzynki 10 dag
orzechy 10 dag
wafelki

Przepis i sposób przygotowania na: PRINCE POLO II

Krem:
2 szkl. mleka
10 dkg cukru
cukier waniliowy
5 żółtek
3 łyżki mąki pszennej
25 dkg marg. Kasia
cytryna

Upiec biszkopt wg podanych składników. Ugotować budyń. Zagotować 11/2 szkl. mleka z cukrem i wanilią. W ½ szkl. mleka rozmieszać mąkę i żółtka wlać do gotującego się mleka. Budyń wystudzić. Upiec bezę. Białka ubić dodać cukier puder, mąkę krupczatkę, bakalie i pokruszone wafelki, upiec w tej samej formie co biszkopt 30 min. 180 st.C. Kasię utrzeć dodawać zimny budyń oraz sok z cytryny. Można dodać łyżkę spirytusu. Biszkopt nasączyć wyłożyć krem i przykryć ciastem bezowym. Można polać czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.03.2011 20:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak