Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gąski w śmietanie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gąski 1 kg
cebula 2 szt
smalec 1 łyżka
śmietana 0,5 szkl
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
ser żółty
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gąski w śmietanie.

Grzyby przebrać, oczyścić dokładnie, zdjąć błonkę z kapeluszy maślaków, umyć i drobno poszatkować. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w kostkę, a następnie zrumienić na smalcu na złoty kolor. Dodać do niej grzyby, osolić, wymieszać i dusić w przykrytym rondlu na wolnym ogniu, a gdy zmiękną, oprószyć mąką, wymieszać ze śmietaną i zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać utartym serem i nacią pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak