Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź z gruszką i kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwa 1 łyżka
ocet balsamiczny 2 łyżki
kapary 50 gr
matijasy 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź z gruszką i kaparami

Śledzia( najlepiej matias w oleju) odsączyć z zalewy i jeśli jest bardzo słony moczyć w zimnej wodzie 30 minut. Następnie pokroić na niewielkie kawałki i wymieszać z pokrojoną drobno twardą gruszka, posiekaną cebulą i kaparami. Doprawić pieprzem, skropić octem balsamicznym oraz oliwą i odstawić do lodówki na dwie godziny. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 04.03.2014 20:18
mmm pychotka :)
adelajda 07.01.2014 09:08
ciekawe smaki :)
IZABELA29 28.12.2013 08:35
fajny i niespotykany
ben-ka 06.12.2013 11:50
Ciekawy pomysł,w takim wydaniu śledzi nie podawałam,
Mati13 01.01.2013 20:38
dla mnie nowość, odważne połączenie
tomek18 03.05.2012 21:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak