Babka ziemniaczana z pieczarkami

Babka ziemniaczana z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    1 kg
  • cebula

    3 szt
  • żółty ser

    5 dag
  • pieczarki

    25 dag
  • jaja

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • tłuszcz do formy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą.
Ugotować pod przykryciem.
Odcedzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Oczyszczoną cebulę oraz pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle.
Połączyć z ziemniakami.
Dodać żółtka i ubitą z białek pianę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wymieszać.
Masę przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy.
Posypać startym żółtym serem. Zapiekać w mocno nagrzanym piekarniku, aż ser się zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ewelina/bunia

09.10.2010 19:01
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat