Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 900 ml
budyń czekoladowy 2 szt
cukier 3 łyżki
rodzynki 4 łyżki
musli egzotyczne 6 łyżeczek
płatki czekoladowy 6 łyżeczek
suche wafle 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z rodzynkami

1. 750 ml mleka zagotować.
2. 150 ml mleka dokładnie wymieszać z budyniami i cukrem. Wlać do gotującego się mleka. Gotować (cały czas mieszając) tak długo, aż budyń będzie gęsty. Pod koniec gotowania wrzucić rodzynki. Wymieszać.
3. Budyń przelać do 6 pucharków lub miseczek. Każdy budyń (pucharek) posypać płatkami, musli. Ozdobić waflem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 17.03.2012 19:41
smaczny deserek
Mysiunia 16.06.2011 21:37
pysznie wyglada
Katarzyna156 11.12.2010 13:29
fajnie się prezentuje :)
Dorota76 02.11.2010 10:29
pomysłowy ten twój budyń ja zawsze solo jadam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak