Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA -OKO Zebry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 3 łyżki
mąka krupczatka 4 łyżki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1\\2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA -OKO Zebry

Białka ubić z cukrem i cały czas ubijając dodawać pozostałe składniki. Tak przygotowane ciasto wylać na dużą blaszkę. Piec 20 minut w temp, 170 st. C Upieczone ciasto wyłożyć na ściereczkę i zrolować.

Składniki na krem:

* szklanka i 10 łyżek mleka
* 10 dkg posiekanych orzechów włoskich
* 3 płaskie łyżki mąki krupczatki
* 20 dkg masła
* 3 łyżki cukru pudru
* cukier waniliowy

* 3 banany

Zagotować 2/3 szklanki mleka, a w 1/3 szkl zimnego mleka rozprowadzić mąkę krupczatkę. Na gotujące się mleko
, cały czas mieszając wlać rozprowadzoną krupczatkę i zagotować. Osobno zagotować 10 łyżek mleka i sparzyć nim posiekane orzechy
. Odstawić do wystygnięcia masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie cały czas ucierająć, dodawać zimny budyń i orzechy. Wystudzone ciasto delikatnie odwinąć ze ściereczki i posmarować kremem na brzegi ciasta ułożyć 2-3 banany i zwinąć roladę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 01.11.2011 21:22
fajne
noculos 01.11.2011 21:21
super!
noculos 01.11.2011 21:21
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak