Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jaj nadziewana papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6
papryka czerwona 3
mąka 2 łyżki
twaróg 3 łyżki
szalotka 1
czosnek 1/2 ząbka
olej 3 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jaj nadziewana papryką

Paprykę obrana ze skórki i pokrojona w paski ,położyć na blasze, posmarować 2 łyżkami oleju doprawić solą i pieprzem,
posypać szalotką i czosnkiem. Piec około 15 minut.

Jaja roztrzepać, dokładnie wymieszać z mąką i twarogiem, lekko posolić.
Na dużej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wlewamy masę jajeczną, Smażymy na wolnym ogniu ,
gdy ciasto się całkiem zetnie i lekko zarumieni, wykładamy na placek paski papryki i szybciutko zawijamy.

Podajemy na ciepło lub zimno z sosem musztardowo- cytrynowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 01.10.2011 09:21
świetna
Natalia/tubisiek 03.11.2010 09:31
wyglądają świetnie!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak